/en/article/20800/martin-investor-sa-obratil-na-prokuraturu-mesto-protest-odmieta/ Martin: Investor sa obrátil na prokuratúru, mesto protest odmieta

Martin: Investor sa obrátil na prokuratúru, mesto protest odmieta

Spoločnosť Nový Martin a mesto Martin sa pri výstavbe novej obytnej zóny dostávajú do ďalšieho sporu, tentoraz o 30 metrov cesty. Investor novobudovanej zóny tvrdí, že mestskú cestu v lete 2010 na vlastné náklady opravil a mesto ju o rok neskôr dalo do prenájmu konkurenčnej firme za 1 euro. Mesto namieta, že investor vyasfaltoval mestskú cestu svojvoľne a bez stavebného povolenia. Spoločnosť priznáva, že tento úsek cesty vypadol z textovej časti stavebného povolenia, no v plánoch, podľa ktorých stavali, zakreslený bol. Novému Martinu vzniknutá situácia komplikuje kolaudáciu časti cestnej siete, preto sa obrátil na prokuratúru a požiadal ju, aby preskúmala eurovú nájomnú zmluvu mesta a konkurenčnej developerskej spoločnosti.

Prokuratúra vydala protest, v ktorom namieta, že zastupiteľstvo mesta nekonalo v súlade so zákonom. Rozhodovanie o prenájme cesty nebolo podľa nej riadne zaradené do programu, veľkosť pozemku pod cestou bola formulovaná neprijateľným pojmom „približne 600 m“ a k stavebnému konaniu pre nového nájomcu cesty nebol Nový Martin ako priamy sused parcely pozvaný.

Mesto protest prokuratúry odmieta. „Verím, že poslanci schvália znenie uznesenia, v ktorom sa nestotožňujú s protestom prokurátora, keďže sme nič neporušili a celý proces prebehol štandardne tak, ako sa to robí už 20 rokov. Ako jediné mesto na Slovensku zverejňujeme na internete okrem bodov rokovania aj kompletné znenie všetkých materiálov. Nechápem teda, z akých podkladov vychádzala prokurátorka, ktorá tento protest vydala,“ uviedol martinský primátor Andrej Hrnčiar.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.02.2012