/en/article/20902/poprad-mesto-zacalo-s-rekonstrukciou-zariadenia-pre-seniorov/ Poprad: Mesto začalo s rekonštrukciou zariadenia pre seniorov

Poprad: Mesto začalo s rekonštrukciou zariadenia pre seniorov

Mesto Poprad začalo vlani s rekonštrukciou Zariadenia pre seniorov na Komenského ulici. Najprv vymenilo všetky okná, odstránilo systémové chyby na objekte a celá budova sa zateplila. Celkové náklady na 1. etapu rekonštrukcie predstavovali 300 300 €. „Na základe výpočtov uvedených v energetickom audite by malo výmenou okien a zateplením budovy prísť k 35 % úspore energií, čo sa prejaví už v roku 2012,“ uviedol Jozef Košický, riaditeľ Centra sociálnych služieb, pod ktorý patrí zariadenie pre seniorov na Komenského ulici.

Druhá etapa rekonštrukcie zahŕňala vybudovanie bezbariérového vstupu do budovy, prestavbu obytných jednotiek na 1. a 2. poschodí na bezbariérové, vybudovanie nového moderného signalizačno-komunikačného systému a výmenu hlavných elektrických rozvodov. Celkové náklady na 2. etapu predstavovali 180 000 €. „Rekonštrukciou 1. a 2. poschodia sme rozšírili kapacitu zariadenia o 7 lôžok, na ktorých môžu nájsť svoj druhý domov a pomoc ďalší seniori,“ uviedol Košický. V zariadení pribudla terapeutická miestnosť.

V tomto roku bude rekonštrukcia zariadenia pokračovať 3. etapou. V rámci nej dôjde k prestavbe obytných jednotiek na 3. poschodí na bezbariérové. Predpokladané náklady predstavujú 120 500 €. Celková kapacita ZSS na Komenského ulici je 97 miest, všetky sú momentálne obsadené.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.03.2012