/en/article/20948/dfn-kosice-opatovne-vyhlasila-sutaz-na-svoju-rekonstrukciu/ DFN Košice opätovne vyhlásila súťaž na svoju rekonštrukciu

DFN Košice opätovne vyhlásila súťaž na svoju rekonštrukciu

Detská fakultná nemocnica (DFN) Košice vyhlásila v poradí 2. súťaž na svoju rekonštrukciu. Prvú jej Úrad pre VO nariadil zrušiť. Obsahom obstarávania je obnova, nadstavba a prístavba zdravotníckeho zariadenia. „Rekonštrukciou DFN Košice príde k modernizácii jestvujúcich priestorov, realizácii nadstavby a prístavby, ktoré budú vykonané v jestvujúcich priestoroch na ulici Tr. SNP č. 1 v Košiciach,“ uvádza sa v oznámení o vyhlásení súťaže zverejnenom vo Vestníku VO.

Predpokladaná hodnota zákazky je 8,325 mil. € bez DPH. Pôvodná súťaž bola v predpokladanej hodnote 11,8 mil. € bez dane. Rekonštrukcia bude financovaná z vlastných finančných prostriedkov zariadenia a z fondov EÚ. Ukončená by mala byť do 24 mesiacov od zadania zákazky. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 12. 4. 2012. O víťazovi užšej súťaže rozhodne najnižšia cena.

DFN Košice je špecializovanou koncovou nemocnicou, slúži deťom z Košického aj Prešovského kraja. Má 240 lôžok, 4 kliniky a 6 oddelení. Hospitalizuje najvážnejšie stavy z oboch regiónov, čo predstavuje 1,5 mil. obyvateľov. Zariadenie fungovalo niekoľko rokov v prenajatých priestoroch, začiatkom roka 2010 však získalo vlastné sídlo a hneď nato začalo sťahovať svoje pracoviská z výškového monobloku FN Louisa Pasteura do vlastných priestorov na Triede SNP.

 
 
Autor: SITA/jup, Dátum 16.03.2012