/en/article/21103/poprad-aquacity-pripravuje-rekonstrukciu-a-modernizaciu/ Poprad: Aquacity pripravuje rekonštrukciu a modernizáciu

Poprad: Aquacity pripravuje rekonštrukciu a modernizáciu

Rozsiahlu modernizáciu a rekonštrukciu detského bazéna v popradskom Aquacity pripravuje na tento rok spoločnosť Aquapark Poprad, s.r.o. „Bude to detský bazén, ktorý bude mať slanú vodu s množstvom atrakcií s tým, že sa nám podarí vybudovať aj veľmi dobré zázemie pre rodičov,“ povedal riaditeľ Aquacity Richard Pichonský. Rekonštrukcia a modernizácia čaká aj gastro prevádzky v celom zariadení. Výška investície do výstavby detského sveta predstavuje okolo 1,5 mil. €. Do modernizácie stravovacích prevádzok chce spoločnosť investovať okolo pol mil. €. Začiatok prác je naplánovaný na jeseň 2012.

Spoločnosť sa chce podieľať aj na projekte Národného tréningového centra v Poprade, ktorý pripravuje Slovenský futbalový zväz. Už v stredu bude MZ rokovať o zrušení prenájmu štadióna s Aquacity, ktorý mesto následne prevedie na futbalový zväz. Aquapark Poprad chce investovať do gastronomickej a ubytovacej časti pripravovaného tréningového centra. „Pevne verím, že sa nám podarí dotiahnuť zmluvné podmienky a na jeseň budeme môcť ísť do investícií,“ povedal Pichonský.

Spoločnosť Aquapark Poprad, s.r.o. vznikla v roku 2002. Majoritným vlastníkom je britská firma Letheby & Sons Limited. Mesto Poprad v nej vlastní 15-percentný podiel.

 
 
Autor: SITA, Dátum 18.04.2012