/en/article/25326/byt-za-sesttisic-eur-zsr-predavaju-prebytocny-majetok/ Byt za šesťtisíc eur? ŽSR predávajú prebytočný majetok

Byt za šesťtisíc eur? ŽSR predávajú prebytočný majetok

Pozemky v centre obcí, rekreačné zariadenie, garáže, ale aj dvojizbový byt. To všetko nájdete v ponuke Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Štátny kolos sa rozhodol zbaviť prebytočného majetku a v ponuke sa objavujú aj kuriózne ponuky, ktoré v bežnej realitnej ponuke nenájdete.

ŽSR sa dlhé roky zaraďujú medzi najväčších zamestnávateľov v krajine. Vlani v štátnej firme pracovalo takmer 14-tisíc ľudí. A rovnaký kolos nájdeme aj v kategórii nehnuteľného majetku. Spoločnosť má na starosti stovky stavieb po celom Slovensku.

Nie všetky však využíva. Časť z nich stojí roky opustená či nevyužívaná. Aj preto vedenie podniku pravidelne prehodnocuje majetok a ponúka na predaj. Aktuálne sa v ponuke objavilo 44 nehnuteľností po celom Slovensku.

Ich ceny sú rôzne a pohybujú sa o od stoviek eur až po hranicu prekračujúcu milión eur. Najlacnejším v ponuke je pozemok s výmerou 18 štvorcových metrov v Snine. Železnice zaň pýtajú 396 eur bez DPH. Podľa opisu je vhodný na výstavbu garáže.

 
 
Autor: eTrend.sk, Dátum 07.11.2018