/en/article/16227/stavba-roku-vstupuje-do-18-rocniku/ Stavba roku vstupuje do 18. ročníku

Stavba roku vstupuje do 18. ročníku

V závěru minulého týdne byl Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství, ministerstvem průmyslu a obchodu, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a časopisem Stavitel vyhlášen 18. ročník veřejné soutěže Stavba roku. Cílem soutěže je seznámit odbornou i laickou veřejnost s aktuální úrovní českého stavitelství a architektury.

Do soutěže se mohou hlásit stavby nové i rekonstrukce, pozemní stavby všeho druhu, urbanistické realizace i úpravy krajiny, stavby veřejné infrastruktury dopravní i technické, energetické i vodohospodářské stavby. Soutěž je určena pro stavby realizované na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace realizátorských firem. Do soutěže mohou být přihlášena stavební díla ze všech oborů dokončená a uvedená do provozu nebo zkolaudovaná v období od června předcházejícího roku do května roku 2010.

Uzávěrka přihlášek je 31. května tohoto roku. Prezentační poplatek za jednu přihlášenou stavbu činí 32.400 Kč (27.000 Kč + 20% DPH).

Nominace budou vyhlášeny 9. 9. 2010 a budou zveřejněny v odborném tisku a na internetových stránkách www.stavbaroku.cz. Vyhlášení výsledků soutěže Stavba roku 2010 se uskuteční 30. 9. 2010 na 4. slavnostním Galavečeru Dnů stavitelství a architektury (DSA) v Betlémské kapli.

 
 
Autor: SF / pb, Dátum 23.02.2010