/en/article/16137/pechakucha-global-day-for-haiti/ PechaKucha Global Day for Haiti

PechaKucha Global Day for Haiti

20 obrázků x 20 vteřin
20. února 2010

Během méně než dvaceti vteřin bylo na Haiti zničeno tisíce životů a tisíce snů. Celosvětová rodina PechaKucha v reakci na tuto katastrofu spojila své síly se společností Architecture for Humanity, aby přiložila ruku k dílu.

20. února 2010 se zapojí 277 měst, které po celém světě hostí PechaKucha večery, do vytvoření 24 hodinového maratonu PechaKucha.

Startujíc v SuperDeluxe v Tokiu, kde se konala PechaKucha Night 20. února 2003 úplně poprvé, poběží prezentace jedna po druhé od města k městu východním směrem kolem celé zeměkoule. Oko webové kamery vždy na jednu prezentaci navštíví právě probíhající večer v tom kterém městě. Každá jedna tato návštěva bude přenášena online. Přenos skončí následující den opět v japonském Tokiu.

Soubor všech 2000 prezentací, shromážděných v rámci tohoto jednodenního maratonu – který by se mimochodem mohl stát největší jednodenní globální konferencí na světě – bude zpřístupněn online. Každá z prezentací bude pak opatřena darovacím tlačítkem, umožňujícím zaslat finanční částku na podporu projektu.

Takto získaná částka společně s vybranými dobrovolnými příspěvky v jednotlivých městech bude převedena na konto Architecture for Humanity pro obnovu Haiti. Náklady, které byly spojeny s navrhnutím a vypracováním projektů pro obnovu Haiti, byly již zaplaceny. Všechny vybrané peníze půjdou již čistě na jeho realizaci. AfH pak bude každý měsíc ve formátu 20×20 dokumentovat postup prací.

PechaKucha Night Prague se zapojí do PechaKucha Global Day for Haiti speciálním večerem, který proběhne od 20.20 hodin v BIO|OKO. Vstupné je dobrovolné (v doporučené výši 200 Kč). Vstupenky se budou vydávat v den a v místě konání od 19.00 hodin.

BIO|OKO, Františka Křížka 15, Praha 7

www.pecha-kucha.org | www.pechakucha.cz

 
 
Autor: SF / zs, Dátum 10.02.2010