/en/article/16411/zeleny-byznys-s-ministrem-dusikem-senatorem-moldanem-a-hercem-duskem/ Zelený byznys s ministrem Dusíkem, senátorem Moldanem a hercem Duškem

Zelený byznys s ministrem Dusíkem, senátorem Moldanem a hercem Duškem

Stavební fórum a společnost Envi A. ve čtvrtek 25. března pořádají celodenní konferenci Zelený byznys: vize a realita. Jejím základním a jediným tématem a cílem je střízlivé zmapování vztahu ekonomika – ekologie a možností efektivního „zeleného“ podnikání v našich podmínkách. Program akce přitom přiblíží i souvislosti politického rázu – aktivními účastníky konference jsou ministr životního prostředí Jan Dusík a naše přední environmentální autorita, senátor Bedřich Moldan.

Fotovoltaika, energetická soběstačnost a problematika likvidace elektroodpadů budou tématy prvního bloku, jehož aktivním účastníkem bude kromě jiných Petr Pávek, starosta „ekologicky“ proslulé obce Jindřichovice pod Smrkem. Protagonisty druhého panelu budou J. Dusík a B. Moldan, kteří se za pomoci moderátora – herce a ekologického aktivisty Jaroslava Duška – pokusí převést globální ekologické problémy a jejich praktické implikace do neoficiální a srozumitelné řeči. Odpolední část konference bude věnována „zelené“ legislativě a také odrazu environmentální problematiky ve veřejném mínění.

Hlavní partneři konference: Havel & Holásek s.r.o., MS architekti s.r.o.
Partner: Metrostav Development a.s.

Konference se koná pod záštitou Ministerstva pro životní prostředí ČR a Hospodářské komory ČR.

Konference proběhne ve čtvrtek 25. března 2010 v Ekotechnickém muzeu, v Papírenské ulici 6, Praha 6. Budova muzea – někdejší čistírna odpadních vod – byla nedávno zařazena mezi kulturní památky, součástí konference bude i komentovaná prohlídka expozice.

Podrobné informace naleznete na webu konference

 
 
Autor: SF / pb, Dátum 16.03.2010