/en/article/16665/mezinarodni-vztahy-mladi-architekti-z-nemecka-vystava-v-ostrave/ Mezinárodní vztahy: Mladí architekti z Německa - výstava v Ostravě

Mezinárodní vztahy: Mladí architekti z Německa - výstava v Ostravě

Výstava Mezinárodní vztahy – Mladí architekti z Německa / Auslandsbeziehungen – Junge Architekten aus Deutschland prezentuje čtrnáct projektů mladých architektek a architektů z Německa, které vznikly od roku 2004 převážně v zahraničí.

Vybrané příklady z oblasti pozemních staveb, urbanismu a krajinné architektury znázorňují celou šíři schopností výslovně mladé generace architektů. Ukazují, jak se mladí architekti vyrovnávají se stavitelstvím v daných podmínkách cizí země, jak vlastním způsobem zacházejí s místními specifiky, dotvářejí je a v neobyčejných podmínkách tvoří nové věci. Současné výzvy řeší citlivým způsobem, nezapomínají na budoucnost, udržitelnost ani na nové technologie.

V protikladu ke globálnímu mediálním zájmu o spektakulárnost a kult hvězd prezentuje tato výstava inovativní architektonické projekty, které se představují bez zbytečných efektů, pragmaticky a v jednoznačném vztahu k místu, pro které byly vytvořeny.

Výstava se koná od 23.4. do 30.6.2010 v Kabinetu architektury – Dům umění, Moravská Ostrava (GVUO) a je součástí festivalu architektury Architecture Week Ostrava 2010. Více informací zde.

 
 
Autor: SF / zs, Dátum 19.04.2010