/en/article/17636/drevene-staveni-po-pate/ Dřevěné stavění po páté

Dřevěné stavění po páté

Dne 22.9.2010 se v PVA Letňany v rámci odborného doprovodného programu veletrhů FOR ARCH a FOR WOOD koná již pátý ročník konference Dřevěné stavění.

Program konference bude zaměřen na aktuální témata, která mají základní význam pro rozvoj dřevěné bytové a občanské výstavby. Z energetických, ekologických a ekonomických důvodů je cílem rozvoje v průběhu příštích cca 10 let podstatné zvýšení podílu dřevěných budov na celkové výstavbě. Z funkčně-architektonických, konstrukčně-materiálových a technologicko-ekonomických hledisek je celosvětově pozornost soustředěna zvláště na středněpodlažní obytné i občanské budovy, kde je rozvojový potenciál nejvyšší, ale i řešení nízkopodlažních variant přináší nové inspirace. V tomto duchu jsou vybrány čtyři následující tematické bloky, které budou uvedeny komplexními přednáškami, na něž budou navazovat odborné příspěvky, příklady z praxe a diskuse:

  1. Současná dřevěná architektura v ČR a zahraničí
  2. Trvale udržitelný rozvoj v bytové a občanské výstavbě
  3. Požární odolnost dřevěných budov
  4. Ekonomika dřevěného stavění

Přednášet budou např. Ing. arch. Josef Smola (ČKA, Centrum pasivního domu), Akad. arch. Aleš Brotánek (AB design STUDIO), doc. Ing. Vladimír Bílek, CSc. (ČKAIT, ČSSI), Ing. Irena Plocková (SFŽP ČR), prof. Ing. Petr Hájek, CSc. (FSv ČVUT, vedoucí Katedry konstrukcí pozemních staveb), doc. Ing. Petr Kuklík, CSc. (FSv ČVUT, Katedra ocelových a dřevěných konstrukcí), Ing. Lubomír Krov (FSv ČVUT, Katedra technologie staveb). O příspěvek byl rovněž požádán Ing. Erik Geuss (náměstek MPO), a Ing. Milena Brožová (Odbor koncepce bytové politiky, MMR). Program doplní další zástupci z praxe.

Konference je určena především projektantům, stavební inženýrům, architektům, realizátorům, developerským společnostem a investorům, veřejné správě (stavebním a investičním odborům), zástupcům příslušných ministerstev, studentům odborných středních a vysokých škol.

Cílem konference je vedle předávání nových poznatků a zkušeností tuzemských i zahraničních podpořit úsilí o prosazení Programu rozvoje dřevěné bytové a občanské výstavby.

Více informací o programu a on-line registrace na www.forarch.cz/ds.
Konference je zařazena do projektu celoživotního vzdělávání ČKAIT. Vzdělávací program je hodnocen 1 kreditním bodem.

 
 
Autor: SF / zs, Dátum 01.09.2010