/en/article/21249/forum-poprad-chcu-zacat-stavat-este-v-tomto-roku/ Forum Poprad chcú začať stavať ešte v tomto roku

Forum Poprad chcú začať stavať ešte v tomto roku

Do dvoch rokov by malo na mieste chátrajúceho objektu bývalého obchodného domu Prior v centre Popradu vyrásť nové obchodné centrum Forum Poprad. „V súčasnosti spoločnosť intenzívne pracuje na projektovej dokumentácii k stavebnému povoleniu, ktoré by malo byť vydané do konca roka 2012,“ informovala SITA PR manažérka Multi Development CR, a.s. Lucie Husníková. Po vydaní stavebného povolenia chce spoločnosť začať okamžite s výstavbou nového obchodného centra. „Otvorenie nového obchodného centra Forum Poprad je plánované na rok 2014,“ dodala Husníková.

Spoločnosť pôvodne plánovala rekonštrukciu a rozšírenie existujúceho Priora. V dôsledku hospodárskej krízy sa aktivity na celom projekte utlmili. V rámci obnovovania činností na projekte v rokoch 2010 a 2011 získala spoločnosť na projekt Forum Poprad územné rozhodnutie. Podľa nového projektu Forum Poprad sa existujúci objekt Priora z roku 1987 zbúra a na jeho mieste vyrastie úplne nové obchodné centrum.

Obchodné centrum Forum Poprad je situované priamo v centre Popradu na Námestí sv. Egídia, kde by malo doplniť mestskú architektúru a skultivovať jednu z najatraktívnejších častí mesta. Základnou myšlienkou projektu je revitalizácia mestského centra a vytvorenie nových moderných obchodných a relaxačných priestorov v blízkosti pešej zóny. Podľa projektu by mali byť sprístupnené všetky tri plánované podlažia obchodného centra z úrovne členitého terénu. Obchodné centrum Forum Poprad by malo ponúknuť viac ako 100 nových obchodných priestorov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 22.05.2012