/en/article/17242/zelenou-manazerkou-skansky-je-petra-hajna/ "Zelenou" manažerkou Skansky je Petra Hajná
"Zelenou" manažerkou Skansky je Petra Hajná

"Zelenou" manažerkou Skansky je Petra Hajná

Petra Hajná byla jmenována do funkce Green Business Manager pro komerční projekty společnosti Skanska v České republice a Polsku. Jejím úkolem je podpora zelených aktivit společnosti. Petra má rozsáhlé zkušenosti ze své dřívější práce v oblasti udržitelného rozvoje na korporátní úrovni společnosti Skanska i na úrovni její české stavební jednotky. Je držitelkou certifikace LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Accredited Professional a dosud zodpovídala za podporu zeleného byznysu a interní vzdělávání středoevropských podniků skupiny Skanska.

Petra Hajná se narodila v roce 1960, je absolventkou Fakulty stavební Vysokého učení technického (VUT) v Brně a Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Následně absolvovala kurzy celoživotního vzdělávání na ČVUT zaměřené na Design a návrh energeticky úsporných budov. Od roku 2009 je akreditovaným specialistou LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Pracovní zkušenosti získala během 2,5letého pobytu ve Švédsku, odkud se nyní vrací do ČR. Mezi její koníčky patří sport a cestování.

V organizaci společnosti Skanska Commercial Development byly provedeny i další změny. Johan Hedve, vedoucí skupiny leasingu Skanska Property Czech Republic, odchází do týmu Green Business ve Švédsku. Jeho místo zaujme Alexandra Tomášková, která do společnosti Skanska nastoupila letos v únoru. Leasingový tým v současnosti nabírá nové pracovníky, aby byl připraven na budoucí poptávku.

 
 
Autor: SF / pb, Dátum 30.06.2010