/en/article/20618/martin-sportove-centrum-za-6-milionov-postavia-na-etapy/ Martin: Športové centrum za 6 miliónov postavia na etapy

Martin: Športové centrum za 6 miliónov postavia na etapy

V športovom areáli Spojenej školy v Martine má vyrásť moderné športové centrum, ktorého základom bude už existujúce, no schátralé futbalové ihrisko a atletický štadión. Model financovania i partnerov na výstavbu a prevádzkovanie nového centra budú spoločne hľadať mesto Martin a Žilinský samosprávny kraj (ŽSK). „Naplno začíname prípravu projektovej dokumentácie, ktorá bude podkladom na vstup do rokovania s partnermi na spolufinancovanie projektu. Či už je to Slovenský olympijský výbor, Slovenský zväz ľahkej atletiky alebo Slovenský futbalový zväz. Rovnako chceme osloviť aj medzinárodné inštitúcie – olympijský výbor, ako aj medzinárodnú atletickú federáciu,“ povedal predseda ŽSK Juraj Blanár.

Investičné náklady odhadujú na 6 miliónov eur. V memorande sa však nehovorí o časovom horizonte, kedy by sa malo začať s rekonštrukciou, či kedy by malo byť centrum hotové. „Celý náš projekt je pripravený tak, aby sa mohol robiť na etapy. My si uvedomujeme, že nie je možné združiť kompletne finančné prostriedky naraz. Ale postupne, tak ako bude aj projektovo spracovaný, sa to určite dá zvládnuť,“ dodal Blanár.

Moderné centrum má slúžiť žiakom Spojenej školy, atletickému oddielu, športovým organizáciám, mestským klubom i športovej verejnosti. Bude mať atletický štadión s 8 dráhami, 110-metrovú šprintérsku rovinku, obojstranný diaľkarský sektor, vodnú priekopu, 2 vrhačské a výškarské sektory, futbalové ihrisko so zavlažovacím zariadením a zastrešenú tribúnu s kapacitou asi 2 500 miest. „Po rekonštrukcii bude areál spĺňať kritériá kategórie B podľa Medzinárodnej atletickej federácie (IAAF) a umožní organizovať domáce i medzinárodné súťaže podľa jej pravidiel,“ doplnil Blanár.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 19.01.2012