/en/article/20799/bratislava-v-metropole-chcu-postavit-bytove-domy-za-75-miliona-eur/ Bratislava: V metropole chcú postaviť bytové domy za 7,5 milióna eur

Bratislava: V metropole chcú postaviť bytové domy za 7,5 milióna eur

V Bratislave pravdepodobne pribudnú nové byty. Spoločnosť MPV Develop, s.r.o. plánuje postaviť dva bytové bloky v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, v lokalite Biely kríž. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už spoločnosť predložila na EIA, ich výstavba by si mala vyžiadať zhruba 7,5 milióna eur. „Celkové náklady na realizáciu vzhľadom na pohyblivosť cien stavebných prác a cien technologických zariadení budú spresnené. Investičné náklady boli určené predbežne, na základe všeobecne uznávaných jednotkových cien pre jednotlivé stavebné činnosti,“ dodal investor vo svojom zámere.

Bytové bloky by sa mali rozprestierať na celkovej ploche takmer 10,5-tisíc m2. Jeden by mal mať 8 a druhý 5 nadzemných podlaží. Nadzemné podlažia poskytnú pre byty plochu s rozlohou vyše 8 000 m2. „Výstavba bytového domu je uvažovaná v období rokov 2012 až 2013,“ konštatoval investor. Jej začatie a ukončenie plánuje presniť počas rokovaní a v rámci investorskej a projekčnej prípravy stavby.

Prešovská spoločnosť MPV Develop vznikla podľa výpisu z OR SR v roku 2007. Spoločníkmi vo firme je fyzická osoba a podnik MPV Consult, s.r.o. V predmete podnikania má okrem iného aj developerskú a inžiniersku činnosť v stavebníctve.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.02.2012