/en/article/21009/sabinov-mesto-dokoncuje-najomny-bytovy-dom/ Sabinov: Mesto dokončuje nájomný bytový dom

Sabinov: Mesto dokončuje nájomný bytový dom

Mesto Sabinov investuje v tomto roku vlastné aj získané finančné prostriedky do výstavby bytov. V polovici roka jeden bytový dom dokončí a výstavbu ďalšieho začne. Ide o nájomné byty určené pre žiadateľov s trvalým pobytom v meste, hlavne na podporu mladých rodín.

Vedúci oddelenia výstavby, ÚP a ŽP Mestského úradu v Sabinove Peter Tuleja uviedol, že vlani začali s výstavbou bytového domu na Ulici Pavla Gojdiča, v ktorom je 17 dvojizbových a 3 jednoizbové byty. Z toho je jeden byt určený pre imobilných nájomníkov. Dokončiť by ho mali v júli. Investičný náklad na výstavbu bytového domu predstavuje sumu 900 tis. eur. Mesto získalo na jeho výstavbu dotáciu zo ŠFRB.

Naposledy v Sabinove kolaudovali mestskú bytovku vlani v júli, kde našlo bývanie 16 rodín. V tomto trende chcú naďalej pokračovať. Tuleja uviedol, že v tejto lokalite chcú postaviť ďalšie byty. V tomto roku podali žiadosť na získanie financií zo ŠFRB. Pokiaľ budú úspešní, s výstavbou začnú v júni. Pôjde o rovnaký projekt, ako práve dokončujú. Bytovka má 5 podlaží, v 1 vchode je naprojektovaných 20 bytov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 28.03.2012