/en/article/21342/kosicania-mozu-pripomienkovat-navrh-zmien-uzemneho-planu/ Košičania môžu pripomienkovať návrh zmien územného plánu

Košičania môžu pripomienkovať návrh zmien územného plánu

Do 17. júna môžu Košičania zasielať svoje písomné pripomienky a námety k Zmenám a doplnkom územného plánu mesta Košice v rámci druhého kola verejného prerokovania. Zmeny treba zasielať na košický magistrát Útvar hlavného architekta. Verejnosť predniesla v prvom kole verejného prerokovania mnoho pozmeňujúcich pripomienok a návrhov, ktoré boli často vo vzájomnom protiklade. Na základe týchto skutočností mesto prepracovalo zadanie a očakáva, že to prispeje ku kvalitnejšiemu územnému plánu.

Ako vyplýva zo súhrnnej správy, do návrhu zmien a doplnkov územného plánu boli spracované niektoré čiastkové koncepcie. Ide celkovo o 31 lokalít v rôznych mestských častiach. Okrem toho bola spracovaná lokalita celé mesto, v ktorej boli aktualizované niektoré ochranné pásma, inundačné pásmo Hornádu, doprava atď.

Komplexný urbanistický návrh a podrobné informácie o navrhovaných zmenách územného plánu mesta a podľa jednotlivých lokalít nájdu záujemcovia na internetovej stránke mesta www.kosice.sk.

 
 
Autor: SITA, Dátum 07.06.2012