/en/article/20149/trnava-o-stadion-a-malatinskeho-sa-zaujima-dalsi-investor/ Trnava: O Štadión A. Malatinského sa zaujíma ďalší investor

Trnava: O Štadión A. Malatinského sa zaujíma ďalší investor

O zrekonštruovanie Štadióna Antona Malatinského v Trnave má záujem ďalší investor. Na rozdiel od plánov švajčiarskeho konzorcia Hidber Consultants nechce štadión otáčať, takže by sa zachoval terajší trávnik aj takmer nová západná tribúna. Súčasný ÚP mesta bol vypracovaný v súlade s požiadavkami švajčiarskeho konzorcia, ktoré plánovalo výstavbu úplne nového štadióna s obchodmi, bytmi, hotelom a ďalšími komerčnými aktivitami v rozsahu 133 miliónov eur. S vedením mesta podpísalo pred tromi rokmi memorandum o spolupráci, no neskôr sa odmlčalo.

Stále platný ÚP ráta ešte so zmenou polohy štadióna, ktorá je dnes podľa primátora Vladimíra Butka neopodstatnená. Poslanci mestského zastupiteľstva majú preto na budúci týždeň odsúhlasiť spracovanie jeho zmeny v tejto lokalite. Primátor odmieta hovoriť o prípadnom novom investorovi, výške investície či časovej postupnosti s vysvetlením, že momentálne sa rokuje len o zmene ÚP. Vo futbalových kuloároch sa ako záujemcovia o rekonštrukciu štadióna spomínajú majitelia futbalového klubu Spartak Trnava.

 
 
Autor: SITA, Dátum 19.10.2011