/en/article/20613/spisska-bela-ma-novy-futbalovy-stadion-s-umelou-travou/ Spišská Belá má nový futbalový štadión s umelou trávou

Spišská Belá má nový futbalový štadión s umelou trávou

Mesto Spišská Belá v týchto dňoch sprevádzkovalo nový futbalový štadión s umelým trávnikom, ktorý vyrástol na „zelenej lúke“. Jeho súčasťou je tribúna pre 720 divákov a 6 šatní s kompletným zázemím. Keďže ide o jedinú umelú futbalovú plochu v okolí, už teraz je záujem o tréningy nielen zo strany miestneho MŠK Slavoj Spišská Belá, ale aj okolitých miest a dedín. Najbližší umelý trávnik je v Spišskej Novej Vsi, Liptovskom Mikuláši a Lipanoch. Celkové náklady na výstavbu štadióna dosiahli 1,5 mil. €, z toho okolo 0,2 mil. € stál umelý trávnik. Nový štadión bude domovským stánkom miestneho MŠK Slavoj Spišská Belá.

Hracia plocha nového štadióna má rozmery 105×68 m, celý trávnik 111×72 m. Plocha je pokrytá syntetickým trávnikom anglického výrobcu certifikovaného ako FIFA++. Plocha je osvetlená 20 svietidlami, každé s výkonom 2 000 W, čo je v priemere 200 až 250 luxov. Celá hracia plocha je ohradená ochrannou sieťou do výške 8 m. Plocha je vybavená svetelnou tabuľou. Podľa viceprimátora mesta a správcu štadióna Jozefa Kunu tu už absolvovali tréningy mužstvá z blízkeho okolia.

Samotný futbalový štadión je len 1. etapou celého športového komplexu, ktorý tu mesto plánuje vybudovať. V druhej by mala k tribúne so šatňami pribudnúť športová hala s kapacitou tribúny okolo 700 divákov a hracou plochou s rozmermi 50×30 m. Nebude slúžiť len na športové podujatia, ale aj na rôzne kultúrno-spoločenské akcie mesta. Primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak by chcel s jej výstavbou začať najneskôr do 2–3 rokov.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 18.01.2012