/en/article/20715/sabinov-rokovali-o-prichode-moznych-investorov/ Sabinov: Rokovali o príchode možných investorov

Sabinov: Rokovali o príchode možných investorov

O možnosti príchodu zahraničných investorov do Sabinova rokoval honorárny konzul Belgicka v Košiciach Dany R. E. Rottiers s primátorom mesta Petrom Molčanom a zástupcami tunajších firiem ZTS Sabinov, a.s. a Remopel s.r.o. Hosť si prezrel priestory 2-hektárového areálu priemyselného parku na Hollého ulici v továrenskej štvrti Sabinova, ktoré vlastní spoločnosť Remopel. Zaujímal sa aj o výrobný sortiment a export výrobcu prevodových zariadení spoločnosti ZTS Sabinov.

Molčan uviedol, že Rottiers bol na oficiálnej návšteve v Sabinove prvýkrát pred 2 týždňami. Vtedy sa dohodli na sprostredkovaní stretnutia s domácimi podnikateľmi na tému obojstranne výhodnej obchodnej spolupráce. Sabinovský primátor dodal, že konzul má kontakty na podnikateľské subjekty nielen v Belgicku, ale aj v západnej Európe. Zaujímal sa o produkciu spoločnosti ZTS, ktorá exportuje 70 % výrobkov do Číny. Ide o prevodové skrine, ktoré by sa mohli umiestniť aj na západoeurópskych trhoch.

Rottiers navštívil priemyselný areál spoločnosti Remopel, ktorá podniká v oblasti stavebnej činnosti (inžinierske siete a ekologické stavby, kompletné rozvody nízkeho napätia, rozvádzače, čističky odpadových vôd, vodojemy a nádrže). Sabinov sa pohybuje medzi okresmi s najväčšou mierou nezamestnanosti v SR. Molčan by tiež uvítal vyhlásenie novej výzvy na revitalizáciu hnedého priemyselného parku, v ktorej by sa uchádzali o finančnú podporu.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 06.02.2012