/en/article/21020/sutazne-podklady-pre-d3-svrcinovec-skalite-doda-alfa-04/ Súťažné podklady pre D3 Svrčinovec – Skalité dodá Alfa 04

Súťažné podklady pre D3 Svrčinovec – Skalité dodá Alfa 04

Časti súťažných podkladov pre výber zhotoviteľa diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité v polovičnom profile v okrese Čadca vypracuje bratislavská firma Alfa 04 a.s. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) jej za to zaplatí 185,7 tis. eur bez DPH. Dodávateľ pritom využije dokumentácie pre stavebné povolenie a dokumentácie pre ponuku. Ako ďalej vyplýva z informácií NDS zverejnených vo Vestníku VO, predpokladaná cena za uvedenú službu bola 190 tis. eur.

Diaľničiari vybrali firmu cez rokovacie konanie bez zverejnenia. Zdôvodnili to tým, že ide o doplňujúce služby, ktoré neboli zahrnuté do pôvodnej zmluvy, lebo vyplývajú z nepredvídateľných okolností. Tie sú podľa NDS nevyhnutné na plnenie pôvodnej zmluvy a nie sú od nej oddeliteľné. Zákazku na vypracovanie časti súťažných podkladov pre tender na stavbu D3 Svrčinovec – Skalité tak diaľničiari zadali pôvodnému dodávateľovi, ktorý realizuje pôvodnú zmluvu. Celková hodnota za poskytnutie tejto služby pritom nepresahuje 50 % ceny pôvodnej zmluvy.

 
 
Autor: SITA, Dátum 30.03.2012